Årets stipender fra Klassekampens venner:

Redaksjonen

Politikkavdelingen – Faglig inspirasjonstur. For å videreutvikle politikksidene og arbeidet med politisk journalistikk i avisa ønsker politikkjournalistene og nyhetssjefene å reise til Danmark for å besøke avisene Information og Politikken samt møte representanter fra Enhedslisten og Socialdemokratene.

Får stipend kr. 25.000

Eirik Grasaas-Stavenes – Reportasjetur til USA før kongressvalget i november for å dekke utviklinga i og rundt Demokratene etter sjokktapet mot Donald Trump. Ønsker å dekke kampanjen til en venstrekandidat før valget i november.

Får stipend kr. 25.000

Administrasjon

Annonseavdelingen ønsker å besøke Information i Danmark for å lære mer om produksjon av bilag som finansieres av annonser. De ønsker også å lære mer om programmatisk annonsesalg som en del av utviklingen av en ny digital strategi for Klassekampen.

Får stipend kr. 25.000

Kritikere

Ida Lødemel Tvedt ønsker å reise til Festpaco i Burkina Faso for å skrive reportasjer om

Vestafrikansk film- og TV-produksjon. Hun ønsker å kartlegge hvordan det siste tiårets internasjonale, politiske og religiøse konflikter gjenspeiles i Vestafrikanske underholdningsfilmer og såpeoperaer.

Får stipend kr. 25.000

Tom Skjeklesæther ønsker å reise på reportasjetur til Newport Festival i USA. Festivalen omfatter i 2018 afrikansk-amerikanske folk/blues/soulartister som Curtis Harding, Gary Clark jr., Ben Harper, Valerie June og Fantastic Negrita, samt nye country/folk-artister som Margo Price, Colter Wall og Jason Isabell.

Får stipend kr. 25.000

KK-Akademiet

Anders Rapp ønsker å finne ut hvordan midlene til Innovasjon Norge blir fordelt og hva de

resulterer i.

Styret ønsker å støtte prosjektet under forutsetning av at det legges inn et besøk til minst en av bedriftene som har fått støtte. Får stipend kr. 20.000.

Benedicte Sørum ønsker å reise til Colombia for å vise Colombias to ansikter: Duque og Petro. Presidentvalget i 2018 markerer et vendepunkt i Colombias politiske historie. Men vil også kunne ha betydning for hele regionen siden venstrekandidaten har mulighet til å vinne valget.

Får stipend kr. 25.000