onsdag, 31 januar 2018 10:04

Stipender 2017

På årets sommerfest ble som vanlig stipender delt ut av Klassekampens venner. Stipendene er mulig å søke på for redaksjonen, administrasjonen, kritikere og deltagere på Klassekampenakademiet. Målet med stipendene er å utvikle avisas arbeid. I år mottok følgende stipend:

Redaksjonen

Mimir Kristjansson ønsket å gjenskape Lenin Express . Han har fått stipend for å reise Zurich–St.Petersburg, togturen som bolsjeviklederen Lenin og hans kamerater gjennomførte i april 1917.

Yngvild Gotaas Torvik har mottatt stipend for å dekke to saker i Frankrike:

- La France Insoumise og Jean-Luc Michelon- Hvor går fransk venstreside nå?

- Afghanske asylbarn som på nytt og på nytt har lagt på flukt. Flere unge gutter har rømt fra Norge til Paris for å unngå å bli sendt tilbake til Kabul av norske myndigheter. Hvordan har de det nå?

Administrasjonen

Abonnementsavdelingen har fått stipend for å reise til Adresseavisen i Trondheim for å lære hvordan abonnementsavdelingens jobb gjøres i andre aviser. I tillegg planlegger de et besøk til Klassekampens trykkeri i Levanger

Kritikere

Ellen Engelstad har fått stipend for å reise til San Francisco. Hun skal skrive om arven etter New Deal-æraen i California for Klassekampens bokmagasin. Planen er å intervjue forskerne bak «The Living New Deal», et prosjekt fra universitetet i California, Berkeley, som kartlegger sporene etter New Deal-tiden i samtiden

KK Akademiet

Martha Holmes har fått stipend for å reise til Italia for å skrive om innspurten av parlamentsvalget i landet. Valget skal avholdes senest 20.mai 2018, men kan finne sted før. Hun ønsker spesielt å dekke utviklingen av Beppe Grillos Femstjernesbevegelse.

Eirik Faret Sakariassen har fått støtte for å skrive om franchise-forretningsmodellen. Planen involverer reise i Norge og til København eller Irland. I tillegg ønsker han å beskrive organiseringen av franchisetagere og avdekke hvordan franchisetageres rettigheter kan vernes.

Klassekampens venner gratulerer, og ser fram til resultatet av stipendene!