onsdag, 27 august 2014 00:00

Klassekampen-akademiet

Et av KK-venners stipender i 2012 gikk til prosjektet Klassekampen-akademiet. Akademiet avholder sin første samling i november 2013.

Klassekampen-akademiet er en alternativ, utfordrende og lærerik forelesningsrekke for unge mennesker som er interessert i politikk, kultur og medier og lignende, sier Fredrik V. Sand, markedskonsulent i Klassekampen og sekretær for Klassekampen-akademiet.

Det var stor interesse for å delta på akademiets oppstart, og av 50 søkere ble 11 personer valgt ut til å utgjøre Klassekampen-akademiets første kull.

Akademiet er innrettet mot unge journalistspirer og andre skrivende som vil delta i samfunnsdebatten. Programmet spenner fra den politiske situasjonen og dypere innblikk i samfunnsanalyse, via Klassekampens erfaringer og utviklingen i Medie-Norge, til rent praktisk undervisning i journalistisk arbeid, forteller Sand.

Blant foredragsholdere på Klassekampen-akademiets første samling er danske Rune Lykkeberg som er kulturredaktør i Politiken og tidligere redaksjonssjef for kultur og weekend i Information. Akademiet har også hentet mentorer innenfor ulike skrivesjangere blant nåværende og tidligere journalister i Klassekampen. Disse vil følge akademiets deltakere mellom samlingene.

Klassekampen-akademiet er støttet av både Klassekampens venner og Fritt ord.

Støtten fra blant andre Klassekampens venner har vært helt avgjørende for at et prosjekt som dette har blitt satt i gang, avslutter Sand.